لودر سایت

گیاه شناسی

بابونه آلمانی

نام علمی:matricaria chamomilla

تیره: کاسنیان

راسته:میناسانان

 بابونه یکی از گیاهان شناخته شده توسط انسان و یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی در اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی، استرالیا و کشورهای آفریقایی است که عمدتاً به منظور استفاده از اسانس آبی رنگ آن کشت می شود و با توجه به کاربرد روز افزون آن در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی، عطر سازی و تهیه چاشنی¬های غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. کشت این گیاه از مقیاس وسیع از 20 سال پیش در کشور آلمان غربی آغاز شد و در حال حاضر مصرف سالانه بابونه در جهان پیش از 4 هزار تن گل خشک است که عمدتاً توسط کشورهای مجارستان، روسیه، آرژانتین، آلمان چک، اسلواکی، فنلاند، مصر و اخیراً هند تامین می شود.

        ساقه این گیاه مستقیم، نرم و بسیار منشعب است. ارتفاع بوته به 60 سانتیمتر می رسد.گلهای بابونه آلمانی سفید و کاپیتول وسط آن زرد رنگ است. یک راه تشخیص آن از Anthemis arvensis این است که در این گیاه نهنج بدون پوسته است. گلها در اواسط تابستان ظاهر شده و بوی مشخصی دارند. ميوه اش فندقه اي خاكستري رنگ به طول 1 تا 1.5 میلیمتر است و وزن هزار دانه آن 0.02 تا 0.03 گرم است. برگهای بابونه متناوب و چند قسمتی است.یکی از اجزای اصلی در این گیاه بیسابولول ترپن است. ترکیبات دیگر این گیاه عبارتند از : فارنزن، کامازولن، فلاونوئیدها و کومارین.

 گیاه بابونه گیاهی دائمی و کوچک است و به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که بصورت خودرو در مزارع و کنار جاده ها می روید. بابونه دارای طبع گرم و خشک و از خانواده کاسنی و بومادران است .این گیاه خواص دارووی بسیاری داشته و به آن داروخانه سیار نیز اطلاق می شود.بابونه

ترکیبات شیمیایی:

گلهای بابونه دارای اسانس روغنی آنته مین ( Anthemine) تانن ، فیتوسترول و همچنین ماده ای تلخ بنام اسید آن

 شرایط اکولوژیکی

اگر چه بابونه در کشت پائیزی قادر است سرمای زمستان را تحمل کند ولی برای گل دهی نیازی به گذراندن سرما (بهاره شدن) ندارد بطوریکه در کشت بهاره گیاهان نیز به گل می روند. بذر بابونه در دمای 6 تا 7 درجه سانتی گراد جوانه می زند ولی درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد است. بذر بابونه برای رویش به نور احتیاج دارد. بابونه قادر به تحمل خشکی است ولی در مرحله رویش بذر و همچنین در مرحله تشکیل ساقه به مقادیر مناسبی آب نیاز دارد. آبیاری گیاهان در مرحله پنجه زنی عملکرد گل را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. با بونه گیاهی هالوفیت (شورپسند) است اگر گیاه در مناطق شور کشت شود،ریشه قادر است 10 میلی گرم نمک در هر گرم ریشه ذخیره نماید. هر چند کشت در مناطق شور باعث کاهش عملکرد گل می شود. بابونه در هر نوع خاکی می روید. خاکهای سبک شنی همراه با ترکیبات آهکی خاکهای مناسبی برای کشت بابونه است.pH خاک برای بابونه بین 8/4 تا 8 مناسب است هر چند بابونه را می توان در خاکهای قلیائی با pH 9 تا 2/9 نیز کشحت کرد.

آماده سازی خاک

چنانچه بابونه در خاکهای سنگین رسی با نیمه رسی کشت شود تا یکسال به افزودن کودهای حیوانی یا شیمیایی نیاز نیست. در چنین شرایطی عملکرد گل مناسب است ولی از سالهای دوم به بعد باید به کوددهی زمین اقدام نمود. افزودن 20 تا 30 کیلوگرم در هکتار ازت و 20 تا 30 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر به خاکهای تهی از مواد و عناصر غذایی نتایج مطلوبی در افزایش عملکرد گل خواهد داشت چنانچه خاک تهی از پتاس باشد باید با توجه به کمبود مقادیر مناسبی اکسید پتاس به خاک اضافه شود. در کشت پائیزه افزودن مقادیر مناسبی ازت در فصل پائیز نقش عمده ای در رویش برگهای طوقه ای (پنجه زنی) دارد.در تکثیر یک کشته از سال دوم قبل از رویش گیاهان افزودن 60 تا 70 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر ‏ 50 تا 70 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس و 10 تا 20 کیلوگرم در هکتار ازت نقش عمده ای در افزایش عملکرد گل و اسانس آن دارد.در فصل بهار افزودن 40 تا 60 کیلوگرم در هکتار به زمینهایی که بابونه کشت می شود ضروری است. پس از برداشت گیاهانی که با بابونه به تناوب کشت شده اند باید زمین را برای کشت بابونه آماده کرد انجام شخم در زمینهایی که بابونه کشت می شود مناسب نیست.مگر در مواقع ضروری پس از شکستن سله و خرد کردن کلوخ ها و تسطیح زمین،بستر را برای کاشت بذر آماده می کنند.

خواص دارویی

 از خواص مفید پوستی بابونه می توان به ضد التهابات پوستی، برطرف کننده زخم های جلدی، رفع اگزما، ضد آکنه و جوش غرور، ترمیم سوختگی، زیبایی پوست، مراقبت از مو، طلایی و بلوند کردن مو و ضد عفونی کننده پوست اشاره کرد.

 فواید دارویی بینظیر بابونه

1) یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و جایگزینی مناسب برای داروهای نظیر Lozac و Zantac و غیره می باشد.

 برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید (4 قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آبجوش و یا چهار تا چای کیسه ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش) و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یک ربع ساعت می توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را بمدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بکلی شفا یابد.

2) تقویت قوای جنسی و اعصاب

3) مقوی مغز

4) ادرار آور و قاعده آور و درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه و تسکین درد قاعدگی

5) افزایش شیر در مادران شیرده

6) درمان کننده سردرد و میگرن

7)خرد کننده و دفع کننده سنگ مثانه

8) درمان تکرر ادرار با چای بابونه

9) ضد حساسیت

10) درمان چشم درد با بخور بابونه به همراه سرکه

11) تسکین دردهای عضلانی

12) درمان زخم های دهان با جویدن بابونه

13) تب بر و تسکین دهنده درد

14) برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، به آنها چای بابونه بدهید .

15) رفع بیخوابی و بی اشتهایی و رفع ورم روده

16) درمان کننده کم خونی

17) رفع کرم معده و روده

18) بابونه برای رفع زردی مفید است .

19) حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد

20) اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما ، کهیر و خارش  مفید است .

21) برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید .

22) تهوع اور برای زمانی که دچار مسمومیت شده باشید.

23) از بین بردن کمردرد ، درد مفاصل و نقرس  با روغن بابونه

24) اگر با دمنوش بابونه ، موی بلوند را بشویید آن را روشن تر و شفاف تر می کند

25) آنهائیکه یائسه شده اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می کند .

 خواص آن به خصوص برای پوستهای شکننده و حساس در مقابل تغییرات جوی مفید است. امروزه در صنعت لوازم آرایش آن را به تنهایی یا همراه با گیاهان دیگری از قبیل اکلیل کوهی، خلنگ و بنفشه به کار می گیرند. دم کرده ساده بابونه در استعمال خارجی روی پوست صورت برای حفاظت از پوست بهترین تاثیرها را دارد. شامپوی همراه با بابونه اندکی رنگ مو را روشن می گرداند.بابونه در کنار زیزفون و نعناع در برخی از کشورها بیشترین مصرف را در صنعت داروسازی دارد.

تقویت معده

خواص بابونه می تواند برای درمان نفخ و گاز معده و ناراحتی هایی مثل سندروم روده تحریک پذیر موثر می باشد. برای این منظور می توانید از چای بابونه یا ترکیب آن همراه با نعنا استفاده کنید.

سلامت پوست

چای بابونه خنک شده می تواند تعدادی از مشکلات پوستی مثل خارش پوست، آکنه یا عفونت های قارچی را درمان کند. برای نرم شدن پوست خشک مقداری چای بابونه را درون آب حمام خود بریزید.

تقویت سیستم

ایمنی بدن با مصرف چای بابونه تولید گلبول های سفید خون افزایش می یابد و به همین دلیل است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف شود شما سرما می خورید و تب مب کنید. نوشیدن چای بابونه می تواند این علایم را کاهش دهد. نوشیدن چای بابونه ترکیبات آنتی باکتری را در بدن تقویت می کند. به همین دلیل است که مصرف منظم چای بابونه می تواند سرماخوردگی را درمان کند

سلامت قلب

گفته شده است که یکی شگفت انگیزترین خواص بابونه سلامت قلب می باشد. مصرف منظم فلاونوئید ها در غذا خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی در افراد مسن را کاهش می دهد. از آنجا که پس از مصرف بابونه تغییرات همودینامیک در بدن مشاهده نمی شود و عوارض جانبی به همراه ندارد به همین دلیل سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.

دیابت

پژوهش ها نشان داده اند که بابونه قند خون و دیابت را بهبود می بخشد و سطوح قند خون را کاهش می دهند، گلیکوژن موجود در کبد را افزایش داده و مانع از ورود سوربیتول به گلبول های خونی قرمز می شود. ویژگی دارویی عصاره بابونه مستقل از ترشح انسولین می باشد و پژوهش ها نشان می دهند که تاثیر بابونه روی سلول های بتا در پانکراس استرس مرتبط به افزایش قند خون در بدن را کاهش می دهد. بطور کلی مصرف بابونه باعث کنترل بیماری دیابت می شود.

پیشگیری از سرطان

چند پژوهش تاثیر بابونه در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها را نشان داده اند. درشط بابونه دو ماده فعال وجود دارند که آن را در پیشگیری از سرطان ها موثر می سازند. مواد فعلا موجود در بابونه آنتی اسکیدانی به نام اپیجنین و روغن های ضروری می باشند. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی دارد. بطور کلی مصرف بابونه   در پیشگیری از سرطان هایی مثل سرطان پروستات و سرطان سینه عالی می باشد. آنتی اکسیدان موجود در بابونه به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند.

سلامت مو

روغن بابونه از عفونت ها پیشگیری کرده و آن ها را درمان می کند. استفاده از این گیاه دارویی برای سلامت پوست و مو مهم می باشد و آسیبی به پوست سر وارد نمی کند. از این گیاه برای درمان کنه و شپش سر استفاده می شود. روغن قوی بابونه همچنین از انتشار عفونت جلوگیری کرده و عفونت ها را درمان می کند.

درمان استرس

یکی از مشهورترین خواص بابونه همانند بادرنجبویه و کندر آرامبخش بودن آن می باشد. از آنجا که بابونه دارای اپیجنین یکی از ترکیباتی که دارای خواص ضد اضطراب می باشد است مصرف آن برای بیمارانی که از اختلالات اضطراب بطور کلی رنج می برند مفید می باشد. این گیاه به عنوان داروی ضد استرس شناخته شده است و به آرام شدن اعصاب و کاهش اضطراب کمک می کند.

کاشت

کشت بابونه توسط بذر انجام می گیرد. در کشت مستقیم اعم از کشت بهاره با پائیزه پس از آبیاری زمین به کاشت ردیفی بابونه اقدام می شود از آنجا که نور نقش عمده ای در جوانه زنی بذر دارد بذرها را باید به صورت سطحی در زمین کشت کرد. پس از کاشت غلتک مناسبی باید زده شود و از به کار بردن وسایلی که سبب به هم خوردن نظم ردیف ها و پراکنده شدن بذرهای کشت شده شود باید پرهیز کرد. در کشت غیر مستقیم در زمان مناسب بذرها را در خزانه ای که بستر آن به همین منظور آماده شده باید کشت کرد. پس از کاشت سطحی بذر به منظور ایجاد تراکم در بستر سطحی خاک غلتک مناسبی باید زده شود. در زمان مناسب نشاء ها را به زمین اصلی منتقل و زمین را بلافاصله آبیاری می کنند. کشت غیر مستقیم هزینه بر می باشد.

تاریخ و فواصل کاشت

بابونه را با گیاهانی که زود برداشت می شوند به تناوب کشت می کنند تا زمان کافی برای آماده سازی زمین در ماههای مرداد – شهریور وجود داشته باشد. گیاهانی برای تناوب کشت مناسبند که سبب گسترش علف های هرز نشوند (مانند نخود ، خردل ، و …) تناوب کشت بابونه با گیاهانی که بذر های آنها به سهولت ریزش می کنند (مانند غلات و اکثر گیاهان تیره چتریان) مناسب نیست. زیرا ریزش بذرهای این گیاهان سبب گسترش علف های هرز می شوند. چون بابونه به علف کش های با ماده موثره تریازین حساس است لذا تناوب کاشت گیاهانی مانند شوید ، کشنیز ، ریزه سیاه و … که به علف کش مذکور مقاوم هستند، مناسب نیست بابونه را می توان به صورت یک کشته (چند سال در یک زمین) کشت کرد. در این مورد 10 و یا حتی 100 سال می توان به کشت بابونه در یک زمین اقدام نمود.و در صورت روش یک کشته هر دو بوته و یا هر چهار یا پنج سال(بستگی به کیفیت خاک) باید به مبارزه با علفهای هرز زمین پرداخت زمان مناسب برای کشت پائیزه نیمه دوم شهریور برای کشت بهاره نیمه دوم اسفند است در کشت پائیزه و بهاره بذرها در ردیف هایی به فاصله 12 تا 15 سانتی متر در زمین اصلی کشت می شوند. در سال اول کاشت برای هر هکتار زمین به 3 تا 5/4 کیلوگرم بذر خوب نیاز است چنانچه بابونه به صورت یک کشته تکثیر می شود از سال دوم به بعد باید از مقادیر کمتری بذر استفاده نمود. در کشت غیر مستقیم اواخر مهر زمان مناسبی برای کشت بذر در خزانه هوای آزاد است. نشاءها 4 تا 6 هفته بعد (اواخر آبان تا اوایل آذر) آماده انتقال به زمین اصلی می شوند فضای 30 تا 40 سانتی متر مربع برای هر بوته در زمین اصلی سبب تولید حداکثر مقدار محصول گل و اسانس می شود. در کشت غیر مستقیم برای هر هکتار زمین به 5/0 تا 8/0 کیلوگرم بذر نیاز می باشد.

داشت

برای مبارزه با علفهای هرز بابونه از علف کش مالوران به مقدار 3 تا 4 کیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی می توان استفاده کرد. زمان مناسب برای استفاده از این علف کش اواسط فروردین است. و می توان تا مرحله 2 تا 3 برگی از آن استفاده نمود. تا قبل از به ساقه رفتن بابونه از علف کش سیس 67 پروپ به مقدار 8/1 تا 2 کیلوگرم در هکتار می توان استفاده نمود.تا قبل از به گل رفتن بابونه می توان از علف کش آفالون به مقدار 3 تا 4 کیلوگرم در هکتار استفاده کرد در تکثیر یک کشته چنانچه علف های هرز به علف کشهای مذکور مقاوم شده باشند می توان از علف کش فوسیلاد به مقدار 2/1 تا 2 لیتر در هکتار به صورت محلول پاشی استفاده نمود.

اگرچه بابونه در کشت پاییزه قادر است سرمای زمستان را تحمل کند ولی برای گلدهی نیازی به گذراندن سرما (بهاره شدن) ندارد، بطوری که در کشت بهاره گیاهان نیز به گل می روند .

بذر بابونه در دمای 6 تا 7 درجه سانتی گراد جوانه می زند . ولی درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد است .

رشد و نمو بابونه در دمای روزانه بین 19 تا 21 درجه سانتی گراد در گلها ساخته و ذخیره می شود .

بابونه به سرما حساس نیست ولی چنانچه در فصل بهار در مرحله گلدهی با سرما مواجه شود تاثیر سویی بر عملکرد گل خواهد داشت .

بذر بابونه برای رویش احتیاج به نور دارد . این گیاه نیز در طول رویش به نور کافی نیازمند است . به طوری که بابونه از مرحله تشکیل غنچه تا کامل شدن گلها به مقادیر زیادی نور محتاج است . گیاهانی که در سایه کاشته می شوند مقادیر بسیار کم اسانس و کامازولن خواهند داشت . تحقیقات نشان می دهد که نور (95000 ارگ به سانتی متر مربع) سبب افزایش اسانس و کامازولن می گردد .

بابونه قادر به تحمل خشکی است ولی در مرحله رویش بذر و همچنین در مرحله تشکیل ساقه به مقادیر مناسبی آب نیاز دارد .

تحقیقات نشان می دهد که آبیاری گیاهان در مرحله پنجه زنی ، عملکرد گل را به طور قابل توجهی افزایش می دهد .

بابونه گیاهی شور پسند (هالوفیت) است . اگر این گیاه در مناطق شور کشت شود ریشه قادر است 10 میلی گرم نمک در هر گرم ریشه ذخیره نماید .

کشت بابونه در مناطق شور سبب کاهش عملکرد گل در مقایسه با گیاهان کشت شده در زمینهای غیر شور می شود .

بابونه در هر نوع خاک می روید . خاکهای سبک شنی همراه با مقادیر فراوان ترکیبات آهکی خاکهای بسیار مناسبی برای کشت بابونه است .

برای کشت بابونه می توان از خاکهای حاصلخیز که برای گیاهان دیگر مناسب نیست استفاده کرد .

((پی اچ)) خاک برای بابونه بین 8/4 تا 8 مناسب است . تحقیقات نشان می دهد که بابونه را می توان در خاکهای قلیایی با ((پی اچ)) 9 تا 2/9 نیز کشت کرد

برداشت

زمان برداشت برای برداشت گل هنگامی است که گلها باز شده باشند گلها را باید حداکثر به همراه 5 سانتی متر از دمگل برداشت کرد گلها هنگامی که کاملاَ باز می شوند (گلچه های سفید رنگ زبانه ای به صورت افقی قرار می گیرند) از بیشترین مقدار اسانس برخوردارند. ظهر هنگام تابش آفتاب گلها از بیشترین مقدار اسانس برخوردار می شوند. برداشت گل در سطوح کوچک با دست و در مقیاس وسیع کشت با ماشینهای برداشت گل بابونه امکان پذیر است. گلها را پس از برداشت باید بلافاصله خشک کرد. درجه حرارت مناسب برای خشک کردن گلها با استفاده از خشک کنهای الکتریکی 40 تا 60 درجه سانتی گراد است. پس از خشک کردن گلها باید آنها را از ساقه و سایر اندامهای نامناسب پاک کرد. عملکرد گل به شدت به شرایط اقلیمی محل رویش ، روش کشت و روش برداشت گل بستگی دارد. عملکرد گل بابونه تازه 5/0 تا 2 تن در هکتار است که پس از خشک شدن 1/0 تا 4/0 تن گل خشک بدست می آید. زمان برداشت بذز هنگامی است که گلچه های زبانه ای از حالت افقی خارج شده و به صورت عمودی (به طرف پائین) در آیند در این مرحله رنگ گلچه های لوله ای قهوه ای تیره می شود مقدار عملکرد بذر 30 تا 150 کیلوگرم در هکتار است.

تحقیقات نشان می دهد که برای تولید هر 1000 کیلوگرم گل و 3000 کیلوگرم پیکر رویشی ، گیاهان 85 کیلوگرم اکسید پتاس ، 53 کیلوگرم ازت و 21 کیلوگرم اکسید فسفر از خاک جذب می نماید .

فراورده و بسته بندی

 مانزانیلا به معنی سیب کوچک نوعی نوشیدنی اسپانیایی است که عطر خود را از بابونه گرفته است .

گل خشک بابونه (که به بابونه آلمانی نیز معروف است) به صورت چای و دمنوش مصرف میگردد.

اگر 10 تا 20 گرم گل بابونه در چهار لیوان آب جوش به مدت 10 تا 20 دقیقه دم شود برای افرادی که مبتلا به سوء هاضمه و ناراحتی های گوارشی هستند مفید است و همچنین آبریزش بینی را از بین می برد.

دم کرده گل بابونه برای قطع انواع تب و گریپ بسیار مفید است .

دم کرده گل بابونه را به صورت کمپرس و به عنوان ضد عفونی کننده و التیام بخش زخم می توان روی زخمها و حتی دملهای پا قرار داد.

برای تسکین درد در هنگام دندان در آوردن بچه ها، به آنها چای بابونه بدهید. همچنین چای بابونه برای درمان افرادی که ادرار آنها قطره قطره است بسیار مفید میباشد.

برای رفع بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید.

بابونه خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و نوشیدن چای آن باعث دفع سموم از طریق زیاد کردن ترشح عرق و ادرار می شود .

مصارف بابونه در زیبایی پوست و مو

تا کنون انواع شامپوها و لوسیون های پوست از این گیاه تولید شده است ولی شما میتوانید برای تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن گل بابونه را دم کنید و در آب آن حنا را خیس کرده و سپس بر سر بمالید (البته اگر موی شما رنگ شیمیایی دارد احتمالاً رنگ آن تغییر می کند). عصاره گیاه بابونه که به بازار عرضه شده است برای رویش مو و ابرو بسیار مفید و موثر میباشد.

با گلهای بابونه می توان موی سر را به رنگ طلایی در آورد به ویژه اگر با گل ریواس مخلوط شود.

بخور گل بابونه جهت بهبود آکنه و جوش های صورت نیز توصیه شده است .

در کشورهای اروپایی وان حمام را با افشره بابونه معطر مینمایند. برای این منظور 15 سی سی از افشره بابونه را در وان پر از آب حمام ریخته و مدت یک ربع در آن دراز بکشید. اثر خوبی در رفع خستگی و آرامش اعصاب خواهد داشت. همچنین اضافه کردن آن به آب حمام بچه، خوابیدن کودک را تسهیل مینماید.

همچنین استفاده از افشره بابونه برای درمان ترک پوست ناشی از سرما بسیار مفید میباشد.

 ابونه به علت داشتن خواص مقوی معده، ضد اسپاسم و ضد التهاب، طی قرنهای متمادی گذشته در طب سنتی ايران و اروپا بطور وسيعی مصرف داشته است. انواع شکلهای داروئی و بهداشتی و آرايشی آن در بازار کشورهای اروپائی موجود بوده و طرفداران فراوانی دارد.

به دليل محدوده وسيعی از مواد شيميائی که در گلهای بابونه وجو د دارد اثرات مختلف درمانی برای آن در نظر گرفته مي‌شود که عبارتند از :اثرات ضد التهاب، اسپاسموليتيک، محافظت کنندگی از زخمهای گوارشی، تسريع در بهبود زخم، ضد قارچ، ضــد‌ميکـروب، خنـثی کننده سم باکتری ها و ضعف سيستم عصبی مرکزی.

اثرات ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی عصاره بابونه در محیط های آزمایشگاهی مشاهده شده است. فرآورده های حاوی بابونه به طور موضعی برای درمان راش پستان، پوست آسیب دیده و ترک خورده ( به ویژه برای آسیب های سینه در مادران شیرده)، هموروئید، کبودی، نیش حشرات و سوختگی به ویژه سوختگی ناشی از رادیوتراپی، سودمند می باشند.

مطابق با مرجع كميسيون E استفاده از بابونه در موارد سرفه، برونشيت، تب و سرماخوردگي، التهابات پوستي، التهاب دهان و گلو، مستعد بودن به عفونت، جراحات و سوختگي، پيشنهاد شده است.

موارد احتياط:

در افراد داراي آلرژي به گياهان تيره كاسني نبايد مصرف شود.

مقالات مرتبط

درباره چای بابونه چه می دانید؟

۵۴ خاصیت حیرت انگیز بابونه برای درمان بیماری ها

۶ خاصیت معجزه آسا روغن بابونه برای درمان بیماری ها

نویسنده پست: شقایق کلهر

یک پاسخ برای “کاشت و داشت و برداشت گیاه بابونه”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *